Over podologie

Blessures door ‘verkeerde’ stand van de voeten

Een blessure komt meestal op een ongelegen moment. Je hebt het ontzettend druk op je werk of je bent net lekker aan het trainen voor een grote uitdaging. Bij een Blessure denk je dat het wel over gaat, maar vaak blijkt dat de klacht blijft of juist erger wordt. Zowel dagelijks als bij het sporten kunnen blessures ontstaan door een ‘verkeerde’ stand van de voeten. Herkenbare klachten hierbij zijn:

  • Voet- en enkelklachten
  • Teenklachten
  • Voorvoetklachten
  • Achillespeesklachten
  • Hielspoor
  • Scheenbeenklachten
  • Kuitklachten
  • Knieklachten
  • Heupklachten
  • Schouder- en nekklachten

Oorzaak

Voordat we beginnen met de analyse willen we het een en ander weten zodat we een indruk krijgen hoe een blessure is ontstaan. Heb je beenlengteverschil of is de houding niet goed? Gebruik je verkeerde schoenen of is de doorbloeding van de spieren niet optimaal? Dit zijn enkele mogelijkheden waardoor een blessure kan ontstaan. Gelukkig is er voor heel veel oorzaken een passende oplossing te vinden zodat je weer snel aan de slag kunt.

Analyses

Voetanalyse

Voor mensen die veel op hun voeten staan en lopen is het belangrijk om te weten wat voor type voet ze hebben. Een digitale voetscan (voetanalyse) laat zien dat ieder mens een andere voetdrukbelasting heeft.

Schoenanalyse

Aan de hand van gebruikte schoenen (schoenanalyse) kun je perfect zien hoe iemand staat of loop. Het slijtpatroon van de zool; de stand van het bovenwerk en natuurlijk de inlegzool gevende perfecte informatie om te komen tot een juiste analyse.

Loopanalyse

Iedereen heeft bepaalde gewoonten in zijn of haar looppatroon. Vaak ben je er niet bewust van dat erin de loop der jaren bepaalde bewegingen in je looppatroon zijn veranderd/geslopen. Met behulp van een digitale camera wordt de loopbeweging op video opgenomen (loopanalyse). Hiermee kunnen we laten zien hoe je beweegt en wat eventueel anders zou kunnen of moeten.

Advies

Steunzolen

Is de oorzaak gevonden dan krijg je een advies wat je in jou geval moet doen. Dit advies kan bestaan uit een kleine houdingswijziging, een aantal spierversterkende oefeningen of een individueel op maat gemaakte (sport) inlegzool.

Schoenadvies

Daarnaast kunnen we je adviseren in hardloopschoenen of wandelschoenen. Is de oorzaak van je blessure gecompliceerder dan verwijzen we je naar de huisarts waarna we kunnen bepalen hoe de blessure verder behandeld moet worden.

Maak een afspraak in Malden

U kunt in alle gevallen rechtstreeks een afspraak maken bij ons. In sommige gevallen kan de zorgverzekeraar vragen om een machtiging van de huisarts. Klik op onderstaande knop om een afspraak te maken bij Podozorg Malden!

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.