Steunzolen bij Podozorg Malden

Sportzolen

Wanneer een blessure door het sporten langer duurt dan verwacht en de spierversterkende oefeningen nog niet voldoende zijn dan kan er een podologische sportzool gemaakt worden. Dit om ervoor te zorgen dat de belasting niet te veel wordt. Vaak komt het voor dat een zool een tussentijdse oplossing is zodat de training weer snel op het oude niveau gebracht kan worden.

Podologische inlegzool

Preventief gebruik

Een podologische sportzool kan ook preventief geadviseerd worden. Is het type voet zodanig overbelastbaar dan is een sportzool aan te raden om klachten te voorkomen. Vooral wanneer de belasting voor een bepaalde uitdaging groot is. Bijvoorbeeld wanneer iemand aan het trainen is voor een halve- of zelfs een hele marathon.

Afhankelijk van het voettype ben je eerder blessuregevoelig dan een ander voettype. Belangrijk om hierbij stil te staan alvorens te beginnen met een zware trainingsperiode.

Kosten

De podologische inlegzolen worden door een groot aantal ziekenfondsen en particuliere verzekeringsmaatschappijen gedeeltelijk of geheel vergoed. Wordt uw behandeling vergoed?

Naar vergoedingen

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.