Schoenadvies bij Podozorg Malden

Hardloopschoenen

Analyses

Op het gebied van hardloopschoenen is er een nog groter aanbod van vele soorten merken en modellen. Ik kan me voorstellen dat je daardoor de bomen door het bos niet meer ziet. Ook hierbij is het belangrijk om aan de persoonlijke vragen en wensen van de loper te voldoen. Aan de hand van de voet-, schoen- en loopanalyse kun je bepalen wat voor een type schoen bij iemand past.

Hardloopschoenen

Stabiliteit

Over loopschoenen kun je heel erg veel vertellen. Het belangrijkste van de hardloopschoen is de stabiliteit. Deze moet voldoen aan de loopeigenschappen van de desbetreffende persoon. De stabiliteit van de schoen komt met name uit de tussenzool en het bovenwerk. De tussenzool kan neutraal/anti-pronerend/anti-supinerend zijn. Dit is per schoen verschillend. Hoe meer de schoen steun moet geven des te steviger is het bovenwerk van de schoen.

Afwikkeling

Daarnaast is de afwikkeling van de schoen belangrijk. Afhankelijk van het type voet van de persoon is een bepaalde hardloopschoen te adviseren. Wanneer meer steun of afwikkeling in de schoen nodig is kan dit individueel worden aangepast met behulp van een podologische sportinlegzool.

Maak een afspraak in Malden

Heeft u intresse in schoenadvies? U kunt in alle gevallen rechtstreeks een afspraak maken bij ons. In sommige gevallen kan de zorgverzekeraar vragen om een machtiging van de huisarts. Klik op onderstaande knop om een afspraak te maken bij Podozorg Malden!

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.