Analyses bij Podozorg Malden

Schoenanalyse

Slijtpatroon

Aan de hand van gebruikte schoenen kun je perfect zien hoe iemand staat en loopt. Ten eerste is het slijtpatroon van de zool goed te analyseren. Hoe is de haklanding en hoe is de afwikkeling naar de voorvoet toe? Aan de tussenzool is te zien waar de meeste drukbelasting is. Daarnaast is aan het bovenwerk van de schoen goed te zien hoe de beweging van de voet is in de schoen.

Inlegzool

De inlegzool van de schoen spreekt boekdelen over de afwikkeling van de voet in de schoen. Met behulp van de verschillende drukpunten op de inlegzool kun je de dynamische voetafdruk bepalen. Met al deze gegevens kun je voor een gedeelte bepalen hoe de functie van de schoen is geweest voor de betreffende persoon.

Kwaliteit

De stevigheid van een dagelijkse schoen is afhankelijk van de kwaliteit van het contrefort; de stabiliteit (torsiestijfheid) van de zool en de afwikkeling van de schoen. Daarnaast is de pasvorm van het bovenwerk belangrijk voor de stevigheid om de voet. Deze eigenschappen hebben ook veel sportschoenen. Podozorg Malden heeft zich gespecialiseerd in met name hardloopschoenen en wandelschoenen.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.